Uscator de rufe cu condensare Beko DPS7405GXB2 cu 16 programe si o capacitate de 7 kg – Review util

Campanii promotionale actuale:

Vezi ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

Review Beko DPS7405GXB2

Beko DPS7405GXB2 este un uscator de rufe foarte eficient ce reuseste sa rezolve definitiv problema umiditatii din aer rezultate din cauza inexistentei spatiului special pentru intinderea si uscarea rufelor. Este o problema de actualitate, cu care se confrunta cei mai multi, drept pentru care marii producatorii vin si cu solutii eficiente, iar printre acestea se numara si modelul in discutie pe care il vom analiza astazi.

Uscatorul de rufe Beko DPS7405GXB2 este prevazut cu o capacitate destul de mare, de 7 kg, ceea ce il face potrivit chiar si pentru familii cu mai multi membri. Este incadrat in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna un consum energetic redus in timpul functionarii. Producatorii vin si cu un pronostic si declara ca ar inregistra un consum energetic anual de aproximativ 209 kWh. Aceasta performanta in ceea ce priveste consumul energetic se datoreaza in mare parte sistemului de condensare cu pompa de caldura. Smart Dry are capacitatea de a conserva aerul cald si de a il recircula, astfel incat hainele sa fie uscate la o temperatura destul de joasa. Comparativ cu modelele conventionale, acest sistem de circuit inchit s-a dovedit a fi cel mai eficient in procesul de uscare.

Tehnologia Optisense are rolul de a optimiza etapa de uscare, cu ajutorul senzorilor de temperatura si de umiditate, astfel incat sa poti alege nivelul de uscare optim in functie de materialul hainelor. Uscatorul va opri la momentul oportun uscarea hainelor, atunci cand nivelul  uscare a atins pragul potrivit. Mai mult decat atat, senzorul special care detecteaza scaderea nivelului de tensiune protejeaza si prelungeste durata de utilizare a uscatorului.

Gratie design-ului special al cuvei, tehnologia Aquawave asigura cele mai bune conditii pentru hainele aflate in  interior, realizand miscari delicate, pentru a nu afecta tesatura, indifernet de cat de delicat este materialul din care sunt realizate hainele.

La finalul oricarui program, dupa 10 minute de finalizare, masina se va opri automat. In plus, vei fi avertizat sonor atunci cand uscarea a luat sfarsit si poti scoate hainele din uscator.

Mai mult decat atat, functia Child Lock permite blocarea panoului de control pentru ca cei mici sa nu deregleze setarile realizate anterior de tine.

Uscatorul de rufe Beko DPS7405GXB2 este prevazut cu 16 programe de uscare, capabile sa acopere o gama foarte variata de nevoi. Printre acestea ase numara atat programe de baza cum ar fi bumbac sau sintetice, cat si programe speciale cum ar fi blugi, sport, xpress si asa mai departe.

Programul pentru hainele din bumbac permite uscarea eficienta a hainelor rezistente, uscand la temperaturi normale. In cadrul acestui program pot fi adaugate haine din bumbac precum cearceafuri, cuverturi, prosoape, halate si nu numai. Pe de alta parte, programul pentru haine sintetice permite uscarea hainelor cu tesatura nu foarte rezistenta, realizate din  materiale sintetice.

Programul Jeans asigura o uscsare eficienta chiar si tesaturilor mai groase, care in mod normal ar fi fost greu de uscat, axandu-se indeosebi de-a lungul tivurilor, unde grosimea materialului este mai mare.

Programul Sport este ideal pentru pasionatii de sport, pentru ca pot usca simplu si rapid articole realizate din bumbac sau materiale sitnetice, avand un grad scazut de murdarie.

Programul Xpress poate fi folosit pentru a usca haine din bumbac ce au fost stoarse la o viteza de centrifugare mare in masina de spalat rufe. Permite adaugarea unei cantitati de 2 kg de haine pe care le va usca in doar 35 de minute.

Programul Zilnic este potrivit pentru hainele care au nevoie de spalare si uscare ulterioara zilnic, putand fi adaugate atat haine din bumbac, dar si din materiale sintetice, durata fiind de 110 minute.

Programul Camasi vizeaza o uscare cat mai delicata, incercand evitarea formarii cutelor, pentru a le calca mai usor. In plus, aici exista si optiunea de a usca in doar 30 de minute camasile, actionand bland, la temperaturi scazute.

Programul Baby Protect asigura o uscare delicata si eficienta a hainelor celor mici, avand in vedere pielea senzibila a bebelusilor.

Programul Delicate permite uscarea hainelor cu maxima atentie, in cadrul acestui program putand fi adaugate haine precum bluze de matase, lenjerie intiima foarte subtire si asa mai departe. Uscarea se realizeaza la temperaturi foarte joase.

Programul Improspatare reuseste sa improspateze hainele, eliminand mirosurile neplacute din tesatura lor in doar 10 minute de ventilare fara aer cald.

Programele Temporizatoare sunt prevazute cu senzori ce detecteaza nivelul d eumiditate, pentru o actiune blanda chiar si in cazul hainelor foarte delicate. Poti opta fie pentru o durata de 30 de minute, fie pentru 45 de minute pentru o uscare rapida la temperaturi joase.

Uscatorul dispune de un design placut, carcasa fiind de culoare alba, incadrandu-se foarte bine indiferent de locul in care o vei amplasa. Frontal, se afla panoul de control prevazut cu un display unde poti verifica timpul ramas pana la terminarea programelor in derulare, dar si un buton rotativ in dreptul caruia exista o serie de pictograme sugestive, pentru a recunoaste fiecare program.

Dimensiunile acestui model sunt de 58.9 cm adancime, 59.7 cm latime si 84.6 cm inaltime, avand o greutate de 48.5 kg.

In ceea ce priveste zgomotul produs, este un nivel rezonabil de 65 dB, fiind mai silentios decat o masina de spalat rufe la centrifugare.

Concluzii si Pareri

Beko DPS7405GXB2 este, din punctul  meu de vedere, unul dintre cele mai eficiente si utile electrocasnice dintr-o locuinta, iar modelul in discutie isi face treaba  ireprosabil, fapt confirmat si de actualii cumparatori. Totodata, acestia sustin ca atata timp cat selectezi de fiecare data programul potrivit in functie de tipul hainelor adaugate, acestea vor fi foarte bine uscate, nu le sifoneaza si le face chiar si mai pufoase. Mai mult decat atat, senzorul de umiditate functioneaza excelent, astfel ca programul de uscare este intotdeauna oprit la timp, iar durata programelor s-a dovedit a fi mai mica decat ar fi fost afisat initial pe display. De asemenea, au fost foarte incantati de faptul ca aduna foarte multe scame, dar si de faptul ca nu sifoneaza hainele. Acestia sunt de parere ca este o achizitie foarte  buna si apreciaza raportul calitate/pret foarte bun. In plus, aici poti beneficia de o oferta de pret rezonabila.

Pareri pe scurt: Beko DPS7405GXB2

9.6

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.8/10

Programe si Functii

9.6/10

Pret

9.5/10

Design

9.4/10

PRO

  • Raport calitate/pret foarte bun
  • 16 programe de uscare
  • Eficienta energetica
  • Tehnologia OptiSense
  • Cuva cu design special

Contra

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *