Ce este un uscator de rufe cu pompa de caldura?

Campanii promotionale actuale:

Vezi ofertele de Flash Deals doar la eMAG!

0
(0)

Pe masura ce popularitatea uscatoarelor de rufe cu pompa de caldura creste, multi dintre utilizatori sunt inca nedumeriti cu referire la tehnologia in sine si ce presupune aceasta. Consideram ca inainte de toate este important sa cunoasteti cateva aspecte esentiale pentru a putea decide daca aceasta corespunde nevoilor voastre.

Se poate sa fi observat deja faptul ca uscatoarele de rufe cu pompa de caldura au tendinta de a fi mai costisitoare decat cele cu condensare si automat va puneti intrebare merita diferenta de pret? In continuare, va vom explica pe larg ce sunt uscatoarele de rufe si ce avantaje si dezavantaje presupun.

Un uscator de rufe cu pompa de caldura extrage apa din rufe cu ajutorul aerului cald care trece prin tambur. Acest aer va trece apoi printr-o evaporator care indeparteaza apa si o colecteaza in rezervorul uscatorului pe care il veti gasi amplasat in partea de jos a aparatului. Aerul este apoi reincalzit si trmis inapoi prin tambur de mai multe ori pana ce rufele sunt uscate complet.

Acesta este considerat un avantaj spre deosebire de celelalte variante de uscatoare, caci acelea nu utilizeaza aerul pe care l-au incalzit deja, ci il elimina. Ca atare, uscatorul de rufe cu pompa de calura va utiliza mult mai putina energie electrica, fiindca reincalzeste acelasi aer, care este deja cald de la ciclul anterior.

Care sunt avantajele unui uscator de rufe cu pompa de caldura?

In primul rand, discutam despre costuri de functionare mai mici. Asa cum am mentionat deja, tehnologia cu pompa de caldura foloseste acelasi aer care a fost deja incalzit de la ciclul anterior, ceea ce conduce la un consum energetic considerabil redus.

Un alt avantaj pe care il ofera se refera la faptul ca este prietenos cu mediul inconjurator. Un astfel de aparat foloseste mult mai putina energie decat uscatoarele cu condensare sau evacuare, in unele cazuri poate chiar cu pana la 50%.

Totodata, uscator de rufe cu pompa de caldura ofera protectie hainelor. Acestea, de regula, usuca hainele la o temperatura mai scazuta, ceea ce face ca tesatura sa fie protejata prelungind durata de viata a hainelor.

Mai mult decat atat, un astfel de uscator poate fi amplasat oriunde. De ce? Pentru ca nu este dependent de instalatii sanitare si nici nu emana umiditatea sau caldura. Daca uscatoarele de rufe cu evacuare necesita conectarea unei tevi in exterior sau daca uscatorul cu condensare elibereaza caldura in incapere, fie si fara umezeala, atunci cand vine vorba despre uscatorul cu pompa de caldura, toate aceste incoveniente sunt anihilate. In plus, toata umezeala rezultata in urma procesului de uscare este colectata intr-un recipient amplasat la baza aparatului.

Care sunt dezavantajele unui uscator de rufe cu pompa de caldura?

Ei bine, asa cum spuneam anterior, uscatorul de rufe cu pompa de caldura poate fi mai costisitor decat celelalte variante. Insa, analizand avantajele pe care le ofera, prin comparatie si nu numai, merita investitia? Dar chiar si asa, pe piata exista o multime de modele la preturi variate, astfel ca in prezent puteti gasi un uscator de rufe cu pompa de caldura pentru orice buget.

Totodata, durata de uscare a acestora poate fi mai mare caci folosesc o temperatura mai scazuta. Insa, acest dezavantaj poate fi analizat si prin prisma avantajului anterior mentionat, acela ca protejeaza hainele mai bine.

 

Speram ca acest material v-a lamurit toate intrebarile pe care le aveati despre uscatoarele de rufe cu pompa de caldura si a acoperit toate aspectele esentiale pe care le cunoasteti. Pe site puteti gasi topul celor mai bune uscatoare, dar si review-uri individuale de produse pentru a afla mai multe detalii despre orice uscator te intereseaza.

Cat de utila v-a fost aceasta postare?

Logheaza-te si voteaza!

Media voturilor 0 / 5. Numar voturi 0

Niciun vot! Fii primul care voteaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *