Uscator de rufe Beko DH8444RXM – Review si Pareri

Campanii promotionale actuale:

Vezi ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

Beko DH8444RXM este un uscator de rufe bun prevazut cu o gama variata de programe, pregatit sa vina in ajutorul tau si sa te scape numaidecat de grija hainelor ude ce trebuie uscate. Un astfel de aparat nu doar ca reuseste sa usuce mult mai rapid hainele, ci poate preveni si aparitia umezelii excesive din locuinta, ce ar putea provoca mucegai sau probleme serioase de sanatate.

Uscatorul de rufe Beko DH8444RXM este prevazut cu o capacitate de 8 kg fiind potrivit si pentru familii cu mai multi copii. De asemenea, este incadrat in clasa de eficeinta energetica A++, astfel ca va inregistra un consum energetic redus.

Aparatul este dotat cu nu mai putin de 16 programe de uscare, despre care vom discuta in continuare:

 • Uscare extra bumbac – putem usca rufe groase din bumbac cum ar fi prosoapele, halatele si as amai departe. Dupa uscare, hainele pot fi puse direct in dulap. Capacitatea maxima este de 8 kg, viteza de rotatie de 1000 rpm, iar durata de 190 de minute.
 • Uscare bumbac pentru impaturire – putem adauga articole din bumbac precum tricouri, pantaloni, pijamale, haine pentru bebelusi, lenjerie intima si asa mai departe, capacitatea maxima fiind de 8 kg, viteza de centrifugare de 1000 rpm, iar durata de 185 de minute.
 • Uscare bumbac pentru calcare – presupune uscarea rufelor din bumbac, insa la final acestea raman usor umede, pentru a putea fi calcate mai usor. Capacitatea maxima este de 8 kg, viteza de centrifugare de 1000 rpm, iar durata de 150 de minute.
 • Uscare sintetice pentru impaturire – preuspune uscarea hainelor din materiale sintetice precum triocuri, lenjerie intima, pantaloni, fete de masa etc, pentru a putea fi puse in dulap fara calcare. Sarcina maxim este de 4 kg, viteza de centrifugare de 800 rpm, iar durata de 70 de minute.
 • Uscare sintetice pentru calcare – putem usca haine din materiale sintetice, care la final raman usor umede, pentru a fi calcate mai rapid. Sarcina maxima este de 4 kg, viteza de centrifugare de 800 rpm, iar durata de 55 de minute.
 • Blugi – putem usca pantaloni, rochii, camasi sau alte articole din denim, sarcina maxima fiind de 4 kg. Viteza de centrifugare este de 1200 rom, iar durata de 120 de minute.
 • Sport – potrivit pentru uscarea hainelor sport din materiale sintetice, bumbac sau din amestec. Capacitatea maxima este de 4 kg, viteza de centrifugare de 1200 rpm, alaturi de o durata de 105 minute.
 • Zilnic – potrivit pentru uscarea hainelor din bumbac si materiale sintetice, avand o durata de 90 de minute. Capacitatea maxima este de 4 kg, iar viteza de centrifugare de 100 rpm.
 • Xpress – putem usca cu ajutorul sau articolele din bumbac, capacitatea maxima fiind insa de doar 1 kg. Viteza de centrifugare este de 1200 rpm, iar durata de 49 de minute.
 • Camasi 30′ – putem usca doua in doar 30 de minute. Viteza de centrifugare este de 1200 rpm.
 • Mix – putem adauga atat articole sintetice, cat si articole din bumbac, capacitatea maxima fiind de 4 kg. Viteza de centrifugare este de 1000 rpm, iar durata de 95 de minute.
 • Baby Protect – este recomandat articolelor pentru bebelusi, capacitatea maxima fiind de 3 kg. Dureaza 95 de minute si inregistreaza o viteza de centrifugare de 1000 rpm.
 • Delicate – putem usca articole delicate la o temperatura redusa. Viteza de centrifugare este de 600 rpm, sarcina maxima de 2 kg, iar durata de 55 de minute.
 • Reimprospatare lana – ventileaza si reimprospateaza tesatura hainelor din lana, capacitatea maxima fiind de 1.5 kg. Viteza de centrifugare este de 600 rpm, iar sarcina maxima de 8 kg.
 • Improspatare – presupune aerisirea hainelor ce au fost depozitate in dulap pentr o perioada mai mare de timp si au capatat mirosuri neplacute. Dureaza numai 10 minute.
 • Programe temporizate – putem selecta programele temporizate de la 10 pana la 160 de minute pentru a ajunge la nivelul de uscare dorit.

Uscatorul are la baza trei nivele de uscare si anume: Nivel de uscare umed, Nivel de uscare normal si Nivel de uscare suplimentar. Putem selecta prin intermediul panoului de control acest nivel, insa trebuie sa tinem cont si de tipul materialelor.

Gratie tehnologiei Eco Gentle Heat Pump, aparatul poate obtine importante economii cu energia electrica. Aceasta tehnologie presupune conservarea aerului cald si recircularea lui, hainele din interior fiind uscate la o temperatura scazuta. De asemenea, tehnologia Optisense presupune optimizarea etapei de uscare datorita senzorilor de temperatura si umiditate, permitand alegerea nivelului de uscare. Uscatorul se va opri automat in momentul in care atins nivelul de uscare selectat.

Functia Anti-sifonare vizeaza realizarea unor miscari blande ale tamburului, astfel incat, la final, hainele vor putea fi purtate fara a mai fi calcate. Cu functia de programare intarziata putem amana ora de incepere a uscarii in functie de orarul vostru.

Beko DH8444RXM beneficiaza de un design modern, carcasa fiind de culoare argintie. Frontal, se afla panoul de control prevazut cu un buton rotativ prin care selectam programul de uscare dorit, dar si un display prin intermediul caruia putem monitoriza timpul ramas pana la finalizarea programului, putem activa functii auxiliare sau verifica indicatori importanti. In plus, aici vom fi avertizati in momentul in care va trebui sa curatam filtrele si golirea rezervorului de apa.

Acest model presupune un mod de functionare destul de silentios, inregistrand 65 dB.

Dimensiunile aparatului sunt de 65.4 cm adancime, 59.7 cm latime si 84.6 cm inaltime, avand o greutate de aproximativ 50 de kg.

Concluzii si Pareri

Beko DH8444RXM este un model care functioneaza foarte bine, usuca eficient hainele si este chiar economic, ceea ce m-a determinat sa il recomand mai departe. In plus, alti cumparatori sustin ca este o investitie ce merita toti banii, hainele fiind mai pufoase si miros mai bine. De asemenea, acestia declara ca este destulde silentioasa, usor de folosit, iar programele din dotare foarte bine gandite. In consecinta, o recomanda mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent.

Review pe scurt: Beko DH8444RXM

9.8

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

10.0/10

Programe si Functii

9.7/10

Pret

9.7/10

Design

9.6/10

PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Destul de incapator
 • 16 programe
 • Economic
 • Silentios

Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *