Review Bosch WTH83000BY – uscator de rufe cu capacitatea de 7 kg

Campanii promotionale actuale:

Vezi ofertele Crazy Days doar la eMAG!

0
(0)

Bosch WTH83000BY este un uscator de rufe foarte eficient, ce se descurca foarte bine in orice situatie, despre care am ales sa discutam astazi. Poate fi cea mai buna varianta pentru a scapa de umiditatea excesiva din incapere provocata de hainele proaspat spalate, insa mai multe detalii vom discuta in continuare.

Uscatorul de rufe Bosch WTH83000BY este prevazut cu o capacitate destul de mare, de 7 kg, si este incadrat in clasa de eficienta energetica A+. Producatorii aproximeaza consumul energetic anual undeva la 233 kWh.

Totodata, aparatul beneficiaza de o serie de programe foarte bine gandite, dupa cum urmeaza:

 • Bumbac – Very Dry (uscat pentru dulap plus)- permite incarcarea a 7 kg de articole din bumbac, rezistente la uzura si la fierbere, care se usuca greu.
 • Bumbac – Cupboard Dry (uscat pentru dulap) – este recomandat pentru textile normale, rezistente la uzura si la fierbere din bumbac sau in, cantitatea maxima fiind de 7 kg.
 • Bumbac – Iron Dry (uscat pentru calcat) – pot fi adaugate textile normale rezistente la uzura si fierbere din bumbac sau in, care dupa uscare trebuie sa ramana usor umede, pentru o carcare mai usoara. Capacitatea maxima este de 7 kg.
 • Usor de ingrijit – Very Dry – este potrivit pentru textile groase in mai multe straturi din fibre sintetice sau tesaturi in amestec, care se usuca greu. Sarcina maxima este de 3.5 kg.
 • Usor de ingrijit – Cupboard Dry – pot fi adaugate textile normale din fibre sintetice sau tesaturi in amestec, capacitatea maxima fiind de 3.5 kg.
 • Usor de ingrijit – Iron Dry – este recomandat pentru textile normale din fibre sintetice sau tesaturi din amestec, care dupa terminarea programului, raman usor umede pentr o calcare mai usoara.
 • Sport – este ideal pentru articole de ploaie si outdoor acoperite cu o membrana si textile impermeabile, capacitatea maxima fiind de 1.5 kg.
 • Prosoape – special pentr prosoape rezistente din bumbac, sarcina maxima fiind de 6 kg.
 • Mix – pot fi incarcate atat articole din bumbac, cat si sintetice, fara sa depaseasca sarcina de 3 kg.
 • Cald 30 min – este ideal pentru toate tipurile de textile, durata fiind de 30 de minute. Este recomandat pentru haine preuscate sau usor umezite, dar si pentru uscarea ulterioara a articolelor groase. Sarcina maxima este de 3 kg.
 • Rece 30 min – este recomandat pentru toate tipurile de materiale, cu exceptia lanii si a matasii. Capacitatea maxima este de 3 kg.
 • Camasi/Bluze – este ideal pentru bluze si camasi ce nu necesita calcare, realizate din bumbac, in, fibre sintetice sau tesaturi in amestec, sarcina maxima fiind de 1.5 kg.
 • Super 40′ – este recomandat pentru sintetice si tesaturi usoare din bumbac, capacitatea maxima fiind de 1 kg.
 • Puf – pot fi adaugate articole umplute cu puf, cum ar fi perne, cuverturi, pilote si asa mai departe, capacitatea maxima fiind de 1.5 kg.
 • Continut de lana – potrivit pentru articole din lana sau cu continut de lana, ce pot fi uscate in uscator, sarcina maxima fiind de 3 kg.

Aparatul permite setarea nivelului de uscare in functie de cantitatea de haine, dar si de nivelul de umiditatea reziduala. Cu protectia impotriva sifonarii, tamburul va misca hainele dupa uscare la intervale regulate prevenind astfel formarea cutelor pe suprafata sa. Ai posibilitatea de a prelungi functia automata de protectie impotriva sifonarii cu 60 de minute dupa fiecare program.

In momentul in care filtrele necesita curatare, vei fi avertizat prin intermediul display-ului. Intai va trebui curata sita pentru scame, dupa care va trebui sa te ocupi de curatarea filtrului Easy Clean. Iar pentru ca am amintit de sita pentru scame, trebuie sa stii ca aparatul reuseste sa adune eficient scamele de pe suprafata hainelor, ceea ce mi se pare minunat, o grija in minus.

In acelasi timp, prezinta un design destul de simplu, dar placut, carcasa fiind alba. Frontal, se afla cuva pentru detergent si panoul de control echipat cu un display prin intermediul caruia poti verifica cele mai importante informatii referitoare la programul in derulare, poti activa functii auxiliare, si cu un buton rotativ prin intermediul caruia poti alege programul dorit.

Este un model destul de silentios, ce inregistreaza 64 dB, ceea ce inseamna o valoare mai mica decat ar inregistra o masina de spalat rufe la centrifugare.

Dimensiunile uscatorului sunt de 59.9 cm adancime, 59.8 cm latime si 84.2 cm inaltime, avand o greutate de 46 kg.

Concluzii si Pareri

Bosch WTH83000BY este un uscator de rufe care se descurca eficient si caruia nu as avea ce sa ii reprosez. Clientii sunt de acord cu acest lucru si sustin ca reprezinta un ajutor de nadejde in locuinta. De asemenea, au mai declarat ca este un aparat destul de incapator pentru nevoile lor si silentios, motiv pentru care il recomanda mai departe si considera raportul calitate/pret foarte avantajos.

Cat de utila v-a fost aceasta postare?

Logheaza-te si voteaza!

Media voturilor 0 / 5. Numar voturi 0

Niciun vot! Fii primul care voteaza!

Review pe scurt: Bosch WTH83000BY

9.5

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.7/10

Programe si Functii

9.5/10

Pret

9.6/10

Design

9.2/10

PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Programe diversificate
 • Fiabilitate buna
 • Nivel de zgomot redus

Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *