Review Gorenje D8665N – uscator de rufe cu condensator, clasa A++

Campanii promotionale actuale:

Vezi ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

Gorenje D8665N este un model deosebit de uscator ce pune la dispozitie o serie de programe si tehnologii inovatoare, fiind capabile sa ofere sprijinul necesar in orice situatie. Un uscator de rufe poate fi o alternativa excelenta pentru prevenirea umezelii excesive din locuinta, oferind un plus de confort, dar si un mediu mai sanatos.

Uscatorul Gorenje D8665N este prevazut cu o capacitate destul de mare, de 8 kg, fiind potrivita chiar si pentru o familie cu aproximativ 4 membri. In acelasi timp, ramane un model foarte economic, fiind incadrat in clasa de eficienta energetica A++.

Gratie tehnologiei cu senzori inteligenti, procesul de uscare este in permanenta monitorizat si optimizat in raport cu tipul hainelor si nivelul de uscare pe care doresti sa il atingi. Astfel, se obtine un consum energetic mai mic, precum previne si uscarea excesiva a hainelor.

Aparatul beneficiaza de un numar foarte mare de programe, astfel ca va fi imposibil sa nu il gasesti pe cel potrivit indiferent de tipul materialului sau de cantitatea de haine. In acest sens, avem:

 • Bumbac – vine cu patru alternative si anume: Ultra, Pastrare, Standard si Calcare. Acestea permit incarcarea unei cantitati de 8 kg de articole fiind recomandate rufelor din bumbac care nu sunt sensibile precum prosoape, prosoape absorbante, materiale aspre, tricouri, pantaloni, rufe de bucatarie si asa mai departe.
 • Mix – ofera doua posibilitati: Pastrare si Calcare. Ambele permit incarcarea unei cantitati de 3.5 kg de articole, fiind recomandate pentru rufe produse din fibre diferite, pantaloni, tricouri, costume si asa mai departe. Pot fi adaugate incarcaturi mixte chiar si de bumbac alaturi de tesaturi sintetice.
 • Program limitat – pune la dispozitie doua alternative raportate la timp: 30′ sau 90 ‘. Capacitatea maxima de incarcare este de 4 kg, fiind potrivit pentru articole ce necesita o uscare suplimentara sau cantitati mici de rufe.
 • Lenjerie pat – presupune adaugarea articolelor voluminoase precum asternturi, prosoape mari, fete de masa, de perna etc, fara a depasi sarcina maxima de 5 kg.
 • Abur – este recomandat hainelor pe care doresti sa le usuci cu abur cum ar fi: imbracamintea de sezon, pregatirea hainelor pentru un calcat mai usor si asa mai departe, capacitatea maxima fiind de 2 kg.
 • Lana balsam – pot fi adaugate cu incredere aritcole din lana si alte articole din tesaturi din amestec de lana: pulovere, fulare, esarfe si asa mai departe, capacitatea maxima fiind de 2 kg.
 • Tricouri – poti adauga camasi si bluze, fara a depasi sarcina de 2 kg.
 • Sintetice – presupune doua variante: Standard si Ultra. Ambele ofera o sarcina maxima de 3.5 kg fiind potrivite pentru tesaturi realizate din fibre sintetice: tricouri, sosete, pantaloni, costume, halate etc.
 • Sensibile – este potrivit articolelor ce trebuie uscate la temperaturi foarte scazute: bluze, lenjerie intima delicata, tricouri cu inscriptii si asa mai departe, sarcina maxima fiind de 2 kg.

De asemenea, uscatorul de rufe beneficiaza si de cateva extra-optiuni interesante. Printre acestea se numara optiunea extra uscat care de fiecare data cand este accesata in functie de cele trei niveluri, gradul final de uscare al hainelor si timpul necesar vor fi ajustate. Optiunea abur permite indepartearea cutelor si reimprospatarea tesaturii hainelor cu abur. Optiunea ventilare ofera deopotriva un refresh hainelor deja curate.

Mai mult decat atat, functia anticutare previne sifonarea hainelor daca nu sunt scoase imediat dupa ce programul de uscare a luat sfarsit.

Functia de blocaj pentru copii permite blocarea panoului de control pentru ca cei mici sa nu poata deregla setarile realizate anterior de tine.

Functia de progarmare intarziata permite inceperea programului de uscare dupa un anumit interval de timp prestabilit. Acest interval poate fi setat pana la 5 ore din 30 in 30 de minute sau pana la 24 de ore din ora in ora.

La uscatoarele SensoCare, aerul plin de ioni incarcati negativ reusesc sa usuce rufele reducand in mod considerabil cutele de pe haine. Purificatorul de aer asigura un mediu sanatos, departe de alegeni, reziduuri de fum si polen si incarcarea electrostatica acumulata in timpul procesului de uscare. La final, hainele capata un miros placut, dar se si calca mai usor.

Uscatorul Gorenje D8665N este prevazut si cu furtun de scurgere AutoDrain ce poate fi conectat la sistemul de scurgere, astfel ca nu va mai fi necesar ca dupa fiecare program sa golesti manual rezervorul de condens. In plus, aparatul beneficiaza si de cel mai eficient sistem de filtrare, asigurand o filtrare a aerului cu pana la 40% mai eficient comparativ cu cele ale sistemelor conventionale. Acesta presupune un filtru special 3D amplasat inainte de unitatea condesatorului, un fultru pe usa si un filtru in tambur. Acestea reusesc sa capteze chiar si cele mai fine particule de praf si scame de pe suprafata hainelor.

Aparatul beneficiaza de un design foarte modern, avand o carcasa alba. Frontal, este amplasat panoul de control fiind prevazut cu display LCD cu control electronic avand urmatoarele functii: programare intarziata, afisare timp ramas, selectare nivel de uscare, curatare filtru, rezervor condens plin, curatare condensator. Tot aici se afla si butonul rotativ prin intermediul caruia poti alege programul de uscare dorit, dar si cuva unde vei adauga detergentul.

Cuva uscatorului este prevazuta cu iluminare LED si este realizata din otel inoxidabil de culoare alba, in timp ce tamburul din inox ofera o capacitate de 120 de litri. Hubloul are si el o deschidere generoasa de 35 cm, la un unghi de 180 de grade, astfel ca iti va permite manevrarea facila chiar si a articolelor ceva mai voluminoase.

Presupune un mod de functionare destul de silentios, inregistrand 65 dB. Daca ar fi sa facem o comparatie cu masina de spalat rufe, putem spune ca acest uscator este mai silentios decat o masina de spalat rufe la centrifugare.

Dimensiunile uscatorului sunt de 60 cm adancime, 60 cm latime si 85 cm inaltime, avand o greutate de 52 kg.

Concluzii si Pareri

Gorenje D8665N este un uscator de rufe foarte bun, prevazut cu o serie de functii si tehnologii inovatoare care ii sporesc eficenta. Clientii actuali confirma acest lucru si declara ca isi face treaba ireprosabill, fiind incapator si extrem de economic. Programele din dotare sunt destul de diversificate incat sa acopere orice tip de nevoie, iar modul de utilizare este destul de intuitiv. Il recomanda cu incredere mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul foarte bun.

Review pe scurt: Gorenje D8665N

9.9

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Programe si Functii

10.0/10

Pret

9.7/10

Design

9.8/10

PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Foarte economic
 • Functii si tehnologii performante
 • Silentios
 • Sistem de filtrare avansat

Contra

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *